Total War Çekilişi İçin Geri Sayım Başladı

Total War Çekilişi İçin Geri Sayım Başladı

Total War’da eksikleriniz varsa ya da bu başarılı seriye başlamayı düşünüyorsanız güzel bir fırsat sunuyorum sizlere.

Bir taşla üç kuş. Total War ailesi büyük ve bir sürü üyesi var. Eksikleriniz olabilir ya da bu fırsatla ilk defa Total War’a başlayabilirsiniz. Üç farklı çekiliş olacak ve birbirinden farklı Total War oyunları kazanabileceksiniz. Hemen bilgileri aktarıyorum.

Herkesin katılabileceği çekilişin ödülü Total War: SHOGUN 2 Collection.

Sadece YouTube üyelerinin katılabileceği çekilişin ödülü Napoleon: Total War Collection.

Twitch Aboneleri’nin katılabileceği çekilişin ödülleri Medieval II: Total War Collection, Viking: Battle for Asgard ve Shogun: Total War Collection.

HERKESE AÇIK ÇEKİLİŞ BAŞLADI

Şu an herkesin katılabileceği çekiliş başladı. Tek yapmanız gereken bu haberin, evet, şu anda okumakta olduğuz bu içeriğin hemen alt kısmında yer alan “yorum yazma” panelini kullanarak bir sorumuza cevap vermenizi istiyorum. Peki soru ne? “Eğer Japonya’da bir klan lideri olsaydınız modernizasyonu mu desteklerdiniz yoksa Samuray geleneklerine mi bağlı kalırdınız ve neden?” işte bu kadar. Neden böyle bir soru sordum, çünkü ödülünüz üste yazdığım gibi Total War: SHOGUN 2 Collection. Şimdiden düşüncelerinizi alalım, ödülü kazanınca da oyunda düşüncelerinizi gerçekleştirirsiniz.

Not: Lütfen yorum yazarken gerçek e-postanızı yazın ki key’i gönderdiğimizde üzülmeyin, tabi eğer kazanırsanız. İsim kısmına gerçek ya da takma ad yazabilirsiniz.

ABONELER NE ZAMAN?

Peki YouTube üyeleri ve Twitch abonelerinin çekilişi ne zaman? 16 Aralık’ı 17 Aralık’a bağlayan gece 01:00’de hem Twitch kanalıma abone olan hem de YouTube kanalıma üye olanların (kademe seviyesi fark etmeksizin) listesini alacağım. 17 Aralık akşamı Twitch’de yapacağım canlı yayıda da bu listeler üzerinden çekiliş yapacağım. Canlı canlı. Bu arada abone ve üyelerin o an izlemesi zorunlu değil, zira mühim olan liste. İşi olan gelemeyebilir, müsait değildir vs. bunlar olabilir. Yani canlı yayına gelemezsem çekilişe katılamam gibi düşünmeyin. Çekiliş liste üzerinden olacak. Sizlerin Twitch abonesi ya da YouTube üyesi olmanız kafi.

Nasıl Twitch abonesi olurum? Bilgi için tıklayın.

Nasıl YouTube üyesi olurum? Bilgi için tıklayın.

Not Twitch’ten takip etmek ile, YouTube üzerinden abone olmak farklı kavramlar. Üsteki yönlendirmelere giderek platfomrlar arasındaki terim karışıklığını giderebilirsiniz.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Abone ve üye çekilişleri 17 Aralık akşamında. Üste belirtilen izleyici, okur, herkesin katılabileceği çekilişin sonucu da 18 Aralık günü yine sitemize gireceğimiz haber ile bildirilecek. Çekiliş ise Randomorg sistemi kullanılarak yapılacak. Bakalım hangi talihliler kazanacak.

Güncelleme: Herkesin katılabileceği çekiliş 14:00’da biter.

Güncelleme: Katılım kısıtlaması ya da kota yoktur. Yani aynı kişi, halka açık olan çekilişe de abone/üye olarak diğer çekilişlere de katılabilir.

İçeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz:

Bu haberle alakalı ya da farklı konularda yorum yapmak, kendiniz gibi okurlarla konuşmak isterseniz, forumumuz tam size göre. Buraya tıklayarak foruma erişin

Benzer Yazılar

Sony Geri Adım Atmıyor

Sony Geri Adım Atmıyor


Sony Geri Adım Atmıyor

Sony, PC oyunları için PlayStation Network (PSN) hesabı zorunluluğundan vazgeçmeye niyetli değil. Şirket Başkanı Hiroki Totoki, kısa süre önce yapılan yatırımcı toplantısında, PSN entegrasyonunun herkesin oyunları "güvenli bir şekilde" deneyimlemesi için gerekli olduğunu...

CoD Black Ops 6 Sanılanın Aksine Rekor Kırdı

CoD Black Ops 6 Sanılanın Aksine Rekor Kırdı


CoD Black Ops 6 Sanılanın Aksine Rekor Kırdı

Şahsen ben şaşırdım, Call of Duty Black Ops 6 rekorla sektöre giriş yapmış. Dünyanın en popüler FPS oyun serisi Call of Duty, son halkası Black Ops 6 ile yine gündemde. Microsoft CEO’su Satya Nadella, yatırımcı toplantısında Black Ops 6'nın sadece büyük bir hit olmakla kalmayıp, aynı zamanda...

Call of Duty: Black Ops 6’ya Yasak Şoku

Call of Duty: Black Ops 6'ya Yasak Şoku


Call of Duty: Black Ops 6'ya Yasak Şoku

Black Ops 6 içeriği nedeniyle uzak komşudan yasak yedi. Activision’un yeni oyunu Call of Duty: Black Ops 6, Kuveyt'te yasaklandı ve ülkede satışa sunulmayacak. Activision tarafından yapılan açıklamada, oyunun Kuveyt hükümeti tarafından onaylanmadığı belirtilirken, ülkedeki tüm ön...

103 Yorum

  1. ParDeNoM 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Geleneklere bağlı kalmayı tercih ederdim. Zira geleneklerinden-kökeninden ayrılmış-uzaklaşmış hiçbir yenileşme/iyileşme/iyileştirme çalışması başarılı olamaz. Binanın Temelini atıp 2. 3. katların inşaası mümkün olmaz

    • Yücel 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      modernizasyonu tercih ederim tabikide.Kendini modernize etmeyen , dünyaya açılmayacak her toplum çökmeye mahkumdur.ToplumDunyada gelişen teknolojiye ayak uydurmaz ve geri kalırsa diğer gelişmiş emperyal devletlerin sömürgesi olmaya mahkumdur.iste bu ve bunun gibi bir-çok sebepten ötürü MODARNIZASYON.

      • Selahattin Arda 15 Aralık 2019
        Yanıtla

        Soruya zamana göre bakmak lazım çünkü modernizasyonu bilmeden geçilmez ve bu modernizasyonun ne ile ilgili olduğu askerimi,eğitimmi,ticaretmi,reformların bence bu alanda düşümmek lazım.Bence senelerdir kullanılan ve şimdiye kadar gelenekçi olan sistemi modermize etmektir bu modernizasyon sayesinde hem alışıldık olan sisteme karşı çıkılmaz hemde daha iyi bir sistem ortaya çıkmış olur.

        • FurQ_Han 17 Aralık 2019
          Yanıtla

          Ben modernizasyonu destekelrim cunku yenilikcilik onemlirdir yani topa silah mi
          Cekicen gibi.dunyaya yayilirim.Ve buyuk devletlerin bana soykirim yapmasina izin vermem!!!Kendimi yem etmem kendi icatlarimi yapar,dunyaya boyun eğmem.
          Off gaza geldim bana ciksada moderizasyonu destekloyerek yok etsem herkesi…i

    • sadık 16 Aralık 2019
      Yanıtla

      modernizasyonu seçerdim çünkü, istesekte istemesekte çağa ayak uydurmamız gerekli. Samuraycılık oynayarak biryere varamayız.

      • geraltofrivia04 17 Aralık 2019
        Yanıtla

        Modernizasyonu seçerdim çünkü çağa ayak uydurmak gerek, ama gelenekleri de tamamen terketmezdim.

    • Dionysos 16 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernizasyon tabiki. Bilimde , sanatta , ticarette gelişmeyen ülke zaman ile çökmesi kaçınılmaz sondur. Gelişmeyen ülke eninde sonunda büyük balık tarafından yenilir.

      • FurQ_Han 17 Aralık 2019
        Yanıtla

        Ben modernizasyonu destekelrim cunku yenilikcilik onemlirdir yani topa silah mi
        Cekicen gibi.dunyaya yayilirim.Ve buyuk devletlerin bana soykirim yapmasina izin vermem!!!Kendimi yem etmem kendi icatlarimi yapar,dunyaya boyun eğmem.
        Off gaza geldim bana ciksada moderizasyonu destekloyerek yok etsem herkesi…i

  2. Muhammet Enes Çulha 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Biz japonlar için geleneklerimiz çok önemli, geleneklerimizi bir kenara bırakamayız. Fakat modernleşme sürecine girmez isek ortada korunacak bir gelenek yada geleneği koruyacak samuraylar kalmayacak. O sebeple geleneklerimizi unutmadan modernleşmeyi seçerdim.

    • Muhammed osman 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernizasyonu tercih ederdim. Gelenekler bazi durumlarda yetersiz kalıyor. Ama modernizasyon sirasindada kendi kulturumu silmeye calismaktansa modernizasyonu ve gelenekleri bir araya getirmeyi denerim

      • Abdullah Y. 17 Aralık 2019
        Yanıtla

        Modernizasyonu seçerdim. Kendini Dünya’nın şartlarına adapte edememiş bir devlet eninde sonunda yok olmaya mahkum oluyor.

  3. Muhammet Emin Kurt 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu seçerdim çünkü keşifler ve sömürgelerle bana yaklaşan genişlemeci ve sömürücü devletlere karşı kendimi korumak zorunda hissederdim.

    • Kemankes Efendi 17 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernize edilmiş, geleneklerinden de asla kopmamis bir topluluk

  4. Cücelerin Sakalı 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Samuray geleneklerine bağlı kalarak modernizaysonun gerçekleşmesini desteklerdim. Çünkü geçmişi yok sayarak, gelenekleri bir kenara atarak sadece “modern” olan bir toplumun ayakta kalamayacağını düşündüğüm gibi, teknolojiyi ve yenilikleri de görmezden gelerek bir toplum kendi ayakları üzerinde duramaz.

    • Kadir 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernizasyon her ne kadar kritik bir olgu olsa da savaş gibi önemli olayların ortasında uygulanması işleri daha da zorlaştırır. Alışma süreci ve yüzyıllardan beri alışılagelmiş geleneklerimizi bırakmak büyük bir risktir. Bu nedenle geleneklere bağlı kalırım

    • SelimJön_024 16 Aralık 2019
      Yanıtla

      Zira Japonlarr şu aralar “Amerikanlaşmış”bile olsalar onlar da bizim kadar belki de daha fazla geleneklerine bağlıydılar.Ben geleneksel kalmayı tercih ederdim.Zaten çalışkan ve düzenli bir millet her zaman başarılı olur.

    • Ali hikmet 17 Aralık 2019
      Yanıtla

      Samuray köylerini korur 0 dan yeni modern şehirler kurardım. Halk istediğini seçsin.

  5. YIKIK 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Tabi ki modernleşmeyi desteklerdim çünkü yüzyıllardır aynı şekilde ülke ve batıdan geri kaldık vatanım için en iyisi olanı yani modernleşmeyi seçerdim.(pek iyi bir yazar olduğumu söyleyemem ama içimden gelenleri yazdım)

  6. Furkan Salbaş 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Klan lideri olsaydım modernizasyona karşı çıkardım. Japonya’da modernizasyonun nasıl olduğuyla ilgili çok bir fikrim yok ama muhtemelen kişisel olarak klan liderlerinin zararına olmuştur diye düşünüyorum.

    • SonSamuray 16 Aralık 2019
      Yanıtla

      Klan lideri olarak elbette geleneklerimi seçerdim, çünkü samuray olmak bunu gerektirir.

  7. Vebulus 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Japonlar geleneklerine çok bağlı bir millet ama şuan modernleşmezler ise ülkelerini ABD diye bir devlete karşı koruyamazlar…

    • DogeGamesTV 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Ben olsam modernizasyonu desteklerdim. Her ne kadar geleneklere bağlı kalsakda gelenekler değişir. Samuray geleneğide zaman geçtikçe gelisir ve en sonunda eski gelenekten eser kalmaz. Bu da modernizasyondur.

    • Aygu 15 Aralık 2019
      Yanıtla

      Bir Japon kralı olsaydım geleneklerimi temelde tutardım. Lâkin geleneklerin fazlası zarardır. Örneğin Osmanlının Avrupanın etkisine girmesinin sebebi Geleneksel düşüncedir. Her anlamda geleneksel düşünen bir ülke sonunda teknolojiden uzak kalır ve zamanın gerisinde kalır. Temelim geleneksel olurdu ama teknolojiyi de geride bırakmazdım.

  8. Hellroad 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu secerdim çünkü Samuray geleneği ile devam edersem Samuraylar her yenilik yapmaya çalıştığım zaman isyan ederler ve ülke ekonomisine istikrarina zarar verirdi. Bunun örneğini Osmanlı Yeniçeri ocağında gördük

  9. Vebulus 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Durumumuzun Son Samuray gibi olmaması için modernleşir ve geleneklerimize bağlı bir lider olarak kalırdım…

    • Abdullah Dönmez 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Samuray geleneklerine bağlı fakat mordenizme de açık bir yol izlemeye çalışırdım. İkisini harmanlayan bir klan lideri olmaya çalışırdım. Çünkü geçmişin tecrubelerindeki iyi yönleri alarak daha da üstüne katmak; geleceğin getirdiği yenilikleri reddetmeyerek eski ve yeniyi harmanlayip kendi öz benliğimizden bozulmayan daha da güçlü bir Samuray geleneği oluşturmak isterdim.

      • Admiral Hood 17 Aralık 2019
        Yanıtla

        Ben Yarı Modernizasyondan yana olurdum fakat köklü olan geleneği de devam ettirirdim örneğin; katana taşıyan ama tüfek de kullanan ve bushido yu benimseyen yeni bir askeri kültür yaratırdım. Halk cephesinde ise eskinin manevi Köklerinden, yeni çağın ise engin bilgisinden faydalanarak toplum ağacını daima yeşil tutmaya çalışırdım. Böylece askeri bakımdan sonum memlükler gibi olmaz ya da 16. yy sonrası yeniçeriler gibi manevi değerini kaybetmiş ve devlete sıkıntı çıkaran bir ordum olmazdı. Halk ise sürekli gelişmeye devam eder fakat fırtınalarda da manevi toprağına sıkı tutunur ve devrilmezdi onun için ben Büyük İskenderin Helenistik kültürü gibi orta yolu bulmaya çalışırdım.

    • Bekenbey 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernizasyonu desteklerim çünkü orta çağ teknik ve usulleri artık geride kalmış olurdu silah çıktı mertlil bozuldu diye boşuna söylenmemiş orta çağda savaşları ha gi tarafın askerleri daha eğitimli ise kazanma ihtimali daha yüksekti ancak tüfekler sayesinde 1köyluyü bile 1günde asker yapabilirsiniz bağnaz bir şekilde eskiye bağlanmaya gerek yok dünya ilerliyorsa benim klanım da ilerlemeli geri kalanlar yıkılmaya mahlumdur.

      • Ahmet Belki 14 Aralık 2019
        Yanıtla

        Samuraylık her ne kadar kulağa hoş gelsede karın doyurmaz:). Modernleşmeli, gelişmeli ve güçlenmeliyiz ancak bi yandan da geleneklerimizi korumalıyız.

    • Ömer Bolbol 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      İşe yarar geleneklere bağlı kalarak modernleşmek en iyisi olurdu, shogun dönemi gelenekselci japonya da eğitim kast sisitemi vardı zengin fakir ayrımı yapmadan geleneklere bağlı modern eğitim sistemi ve dahi tüm hayatta siyasette bunu uygulamak japonyanın kalkıması için en iyisidir kaldı ki imparator meiji de bunu yaptı

    • DenizK 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernize derdim, kökleri zaten güçlü temellere sahipler. Bunları geliştirip çağa ayak uydurmak ve aynı zamanda bunlardan kopmamak için bir neden göremiyorum

    • DurmuşEmre 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Japonyanın kendi tarihindeki yükselişi gibi geleneksel savaş sitiliyle çağdaş savaş taktiklerini birleştiririm ezici üstünlükler teknoloji ile olur.

    • Naffatun 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Modernizasyonu tercih ederdim ama samuray geleneklerini de silip atmazdim,boylece disaridan gelebilecek her turlu tehlikelere karsi halkimi savunabilirdim ve asirlar boyu sure gelen geleneklerimizi de yasatmis olurdum.

  10. Mirac 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Geleneklerimize bağlı kalarak modernizasyonu tercih ederdim ama sadece askeri alanda değil üretim,lojistik,habercilik…. gibi birçok alanda yeniliği teşvik ederdim çünkü bilgi teknoloji üstünlüktür.Bu da benim,imparator veya ülkemde iyi bir general olma yolumda çok işime yarar.Bir tek bana değil halka da refah getirir. Asıl can alıcı nokta,eski gelenekleri de sürdürerek bunu yapmak. Tabi ki de her gelenek mantıklı ve doğru değildir. Bunları aşmak için halkı bu yönde eğitirim. Geleceğe uygun güzel gelenekler bizimle yaşar ama bağnazca ve bizim ilerlememizin önüne taş koyan geleneklere ise savaş açarım.(sürç-ü lisan olduysa ve bazı kelimerle noktalama da hatam olduysa affola.)

  11. Ömer DÖKMECİ 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernleşmeyi veya yenilikçiliği kendi geleneklerime uygun olarak uyarlayıp öyle benimserdim. Düşmanımı yakından takip ederek teknolojik gelişmelerini kendi ülkeme göre düzenler ve daha da geliştirmeye gayret gösterirdim. Tarihten ders alan, geleneklerine bağlı ve bir o kadar da yenilikçi…

  12. firewolf0102 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Gelenekleri koruyarak modern silahlarla desteklemek. Fazla mı siyasi bir cevap oldu?

  13. Oguzhan 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Topyekun modernizasyonu desteklerdim. Samuray geleneginin ikinci dunya savasinda tekrar canlandirilmaya calisilmasinin sonucu ortada.

  14. Punisher45_04 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Samuray geleneklerine bağlı kalınmalı. Ama hep aynı kalacak anlamında değil. Çağın teknolojisinede ayak uydurulmalı. Çünkü sadece bir kılıçla tüfekli bir kişiye karşı saldırmak ne kadar mantıksızsa gelişmemekte mantıksızlıktır.

  15. Khaleesiem 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Samuray geleneklerine bağlı kalırdım. Çünkü bir millet geleneğini kaybederse her şeyini kaybeder. Kendi milletinin geleneğine sahip çıkamayan biri modernlesşse ne olur ?

  16. Sonsamuray 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Samuray geleneklerini desteklerdim nedeni şu şekilde ;
    1. Nedeni: Samuraylar japonların kultürel zenginliğidir ve bu zenginlik sayesinde çevrede kültürünü unutmuş yada asimile olmuş nesiller yetişmez.

    2. Nedeni:Samuraylar ölümden korkmazlar yani bir nevi yeniçeri gibilerdir ve öyle sıradan askerler değillerdir buşido denilen bir yol belirleyip o yolda ilerlerler japonyanın geçmişindeki yerlerinide göz önüne alırsak gayet klanlarına sadık olduklarını görürüz buda ülkede güven ve huzur ortamı sağlar

    Peki modernize olmak niye bir ülkeye zarar verir;
    Modernize olmak belli ülkelerin oluşturduğu teknolojiler dahilinde ilerlemek ve bunu üzerine bir şeyler katmaktır bu bir süreç olduğundan belirli isyanlara yada protestolara huzursuzluklara neden olabilir. Ülke kendi geliştirse bile kendine ait olmayan şeyi halk benimsemeyebilir bu durumda ülkeyi iki gruba ayırıp karşılıklı çatışma ortami yaratmak demektir.

  17. batikom 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    modernizasyonu desteklerdim ama çokta geleneklerden kopmazdım değişim her şeyde yaşanır ve önüne geçilemez…

  18. Tokugawa Ieyasu 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Ben olsam geleneklere bağlı kalırdım. Çünkü modernizasyon ülkedeki milli ruhu yok etmekle birlikte insanlarda para , mevki hırsı kazandırıyor. Modernizasyonla başka ülkelerin sömürgesi belki olmazsın ama seni insanlıktan çıkarır.

  19. Kürşat 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyon şart çünkü ülkeme gelecek olan düşmanlara eski stil savaş teknolojisiyle saldırmak çok mantıksız.

  20. Mustafa 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Gelenksel kalarak teknolojiden faydalanmayı desteklerdim, çünkü medeniyetimizi ileriye götürecek olan kültür ve geleneklerimizdir fakat bizi diğer topluluklardan “teknoloji” bakımından geri kalır teknolojiye ayak uydurmazsak, bizi ileriye götürecek bir medeniyetimiz kalmaz…

  21. Emre ÇÖPOĞLU 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernleşir çağın gereklerine uyardım. Ancak asla geleneklerden vazgeçmez ve kopmazdım. Zira geleneklerini,tarihini unutan bir toplum yaşayamaz. Geçmişte olanlardan ders alarak, tecrübeleri kullanarak ilerlemeye çalışırdım.

  22. Yusuf Özgören 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu desteklerdim çünkü teknolojide geri kalmış bir devletin batılı sömürgecilere karşı hiç bir şansı yoktur.

  23. Erhan 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    samuray geleneklerine bağlı kalırdım düşünsene her tarafta kılıçlı samurayllar emrindeler falan süper havalı geliyor banaaa 🙂

  24. Emre ÇÖPOĞLU 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Tarih göstermiştir ki modernleşmek gerek. Gerek teknolojiye gerek diplomasi de gerekse diğer konularda modernleşmek gerek. Aksi takdirde ilkel kalmak demek halkı da toprakları da koruyamamak demek. Yine bir başka açıdan gelenekleri unutmak aslını unutmak benliğini yitirmek demek. Bu büyük bir problem. Dengeli bir şekilde ikisine de gereken önem verilmeli. Ben olsam böyle yapardım.

  25. Daggfinnr 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Geleneklere bağlı kalırdım. Şahsi olarak geleneklerini reddeden toplumların hızlıca benliklerini kaybedip ardından özgürlüklerini de kaybettiğini düşünüyorum. Bu halde geçmişini savunmayan bir samuray, olsa olsa patates dilimlerdi.

  26. Batuhan 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Mesaj uzunluğundan ötürü alt alta yazıyorum.

    • Batuhan 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Yaşadığım çağa göre değişir. Ama her halükarda modernizasyon gerekli ve şarttır. Etrafımda bulunan klanlar modernleşmeye başlarsa ve ben onlardan geri kalırsam benim klanımın geleceği olmaz. Bu durumu fark ettiğimde onlara yetişmek için benim de modernleşmeye başlamam gerekir. Lakin geç kalmış olurum ve klanım diğer klanlar tarafından ilhak edilir. Bu duruma Japon tarihinden örnek verelim.

      • Batuhan 14 Aralık 2019
        Yanıtla

        Oda klanının başına geçen Nobunaga, ordusunu silahla donatmış ve Nagashino’da Takeda klanına,dönemin en güçlü süvarilerine sahip, galip gelmiştir. Ne kadar samuraylar tecrübeli bir savaşçı olsalar da silahın getirdiği “eğitimsiz insanların da savaşlarda rahatlıkla yararlılık sağlayabilme” durumu bu sonucu doğurmuştur. Daha sonra neredeyse bütün Japonya’yı birleştirmiştir. Bu başarıların hepsini silaha dayandırmak mümkün değildir ama modernizasyonun askeri başarıyı her daim yükselttiği oldukça açıktır. Bunun yanında 19.yüzyılda Japonya modernleşmeye başlamayıp gelenekçi halini korusaydı İngilizlerin sömürgesi haline gelecekti. Bunu önceden fark eden bir grup Japon, Sakamoto Ryouma önderliğinde modern Japon donanması oluşturma çabasına girecektir.

    • Batuhan 14 Aralık 2019
      Yanıtla

      Demem o ki modernizasyon gereklidir. Ama modern olmak geleneklerinden kopma anlamına gelmez. Seni o Japon veya Türk yapan o geleneklerdir. Modernizasyon ile gelenek bir arada yaşayabilir. Bunu başaran en iyi örneklerden biri yine Japonya’dır.

      Not: Eğer ödül kazananlar belli olduktan sonra alıp dağıtılacaksa ve kazanırsam, ödülün ücretini veya ederini lösev ya da herhangi bir hayır kurumuna bağışlarsanız çok makbule geçer. Teşekkürler.

      • Batuhan 14 Aralık 2019
        Yanıtla

        Ayrıyeten samurayları onurlu ya da mükemmel savaşçılar olarak görmeyin samurayları kafa avcılarıdır. Düşman generalinin ya da samurayın kafasını getirene ödül verildiğinden, bu kafaları bellerine takarlar ve taşıması zor olduğundan daha sonraları kulak ve buruna dönüşmüştür, köylülerin kulaklarını veya burunlarını keserek bunları düşmanın samurayları diyerek ödül aldıkları bilinmektedir. Ayrıca bushido da düşmanı yenmek için her türlü hileye başvurulmaktadır.

  27. Sait Kenan Güngördü 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Bunu iki farklı şekilde incelemek gerekir. Japonya’nın şu anki hali ve modernizasyon çalışmaları sonraki hali olarak. Japonya modernizasyon sayesinde teknolojik olarak çok ilerledi ama sonrasın da gelişecek olan 2. Dünya Savaşı’nı kaybetmesinden mütevellit neredeyse yıkılmanın eşiğine geldi ama Amerika Birleşik Devletleri’nin Pasifik’te kendine bağlı güçlü bir müttefik istemesi sonucu ayağa kalktı ve şu anki haline geldi. Ben Shogun iktidarını desteklerdim

  28. Anıll 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernleşmeyi seçerdim çünkü sürekli evrilen bir dünyada ulusların ayakta kalabilmesi için gerekli olan temel şey sabit fikirlilikten kopup, geçmişi düşünmek şimdiyi yaşamak değil ileriyi planlamaktır.

  29. Yasir 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu tercih ederdim çünkü bir toplum kendini dünyada oluşan yeniliklere kapatırsa ecdadımız osmanlı gibi zamanla çökmeye mahkumdur japonların ordularını modernize ettikten sonra neler yaptığını hepimiz biliyoruz zaten.Kendi benliğini unutmadan dünyaya ayak uydurup kendini yenilemek düşmanlarının gözüne korku salar ve seni caydırıcı bir güç yapar,Saygılarımla paşam.

  30. akif 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Tabi ki modernizasyon sebebi ben bir ada ülkesiyim ve yari izole haldeyim modern çağı yakalayamazsam yarın bir gün bunun sonuçlarını çok ağır bir şekilde yaşayabiliriz. Halkımın iyiliği ve menfaati için modernizasyon

  31. Ömer furkan akyüz 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Sevgili paşam ;
    Geleneklere bağlı kalıp samuray töresine devam ederdim
    sebebi … Modernleşme ve gelişme ipleri senin eliydeyse güçlü başkasının elindeyse kukla olursun !
    bu ARADA ben kazansam bile ödülü istemiyorum zaten total war ın bu oyununa sahibim lütfen olmayan arkadaslarıma gönder iyi günler 🙂

  32. Yunus arda 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Geçmişini bilmeyen, geleceğini oluşturamaz. Geleceği ön göremeyen, gelecekte sadece anılarak yaşar. Bu yüzden kültürü temel alarak modenize edilmiş bir gelecek, yükselen ve son bulmayan bir devletin kapılarını açar

  33. Mehmet 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu desteklerdim teknolojinin gerisinde kalmak diğer uluslar tarafından sömürülmeyi kolaylaştırır

    • Talha Turhal 18 Aralık 2019
      Yanıtla

      Tebrikler, Mehmet sen kazandın 🙂 oyun kodunu mesaj yazdığın maile gönderiyorum.

  34. Darasul_Nr 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Tabi ki modernizasyondan yana olurdum fakat “Son Samuray” daki gibi değil. Zira modernizasyon’un faydasını Japonya gayet iyi yaşadı uzak doğu denizlerinin hakimiydi bölgesinde söz sahibiydi hatta durdurulabilmesi için dünyada atom bombası atılmış tek ulus üstelik bir de değil tam üç tane. Bu güç modernizasyondan geldiği gibi Samuray ve nice köklü geleneklerine olan bağlıklarından da gelmektedir.

  35. Emre 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu desteklerdim. Bir ada ülkesi olarak modernleşmeden ayakta kalmak çok zor olacaktır.

  36. kralkobra 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    geleneksel kalmayı tercih ederim sebebi kültürümü gelişecem ayağına kaybedemem

  37. Batuhan 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu tercih ederdim çünkü kendini çağının şartlarına uygun savunma, saldırı, ilim ve fen teknolojileriyle donatmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Esasen tarihte de hep bu böyle olmuştur.

  38. Mahmut Özer 14 Aralık 2019
    Yanıtla

    samuray geleneklerine bağlı olmak isterdim çünkü geleneklere bağlı kalarak gelişebiliriz örneğin şu anda hala Mete hanın bıraktığı ordu düzeninden üzerine eklemeler yapılarak kullanılıyor olan bir üzeni geliştirmek kültürü koruyarak gelişmek komple kültürü değiştirmekten ve
    başka kültürlerin etkisi altına girmekten daha iyidir bir millet asla kendi kültürünü kaybetmemeli benim düşüncem bu.

    • Cəfər 15 Aralık 2019
      Yanıtla

      Geleneklerden vaz geçmeyi mantıklı bulmuyorum amma gelişmekte önemli adamlar modern silahlarla dövüşürken benim kılıçda kalmam aptallık olurdu .geçmişini unutma geleceyini kendin yaz

  39. Kaosun Kılıcı 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Açıkçası ikisi arasında seçim yapmak yerine yeni bir taraf kurar ikisinin karşımını yapardım. Neden illa bir taraf seçeyim ki? İki tarafın iyi yanlarını alır güzel bir birleşim sağlardım..

    • Dağıstan 15 Aralık 2019
      Yanıtla

      Ben modernizasyondan yanayım. Gelenikçiliği nedendir bilmiyorum, toplumun ilerlemesine engel teşkil eden bir unsur olarak görüyorum. Uzak Doğu ülkerlerinin hepsi emperyalistler tarafından tarumar edilirken, bu ülkeler arasında ayakta kalabilmiş bu süreci en az zararla atlatmış ülke de Japonya zaten. Bunun da Japonyanın diğer ülkelerin aksine modernizasyona verdiği önemden kaynaklandığını düşünüyorum.

  40. Furkan 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu seçerdim. Günümüz Japonya’sının gelişmişliğini ve zenginliğini bu seçime borçlu olduğunu düşünüyorum.

  41. Enes 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Klan lideri olsam samuray geleneklerini desteklerdim. Çünkü samuray gelenekleri Japonların milli kültürüdür. Modernizayson sonucu milli kültür kaybolabilir. Bu da insanların amacının yok olmasına neden olur.

  42. Mert Şener 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu desteklerim çünkü zaten bir ada ülkesiyiz 1850 lerin sonunda gelişime başlıyacağımıza 1500 perde coğrafi keşiflere yetişip güneşin batması ülke ben olabilirdim ve buna Japonya’nın coğrafi konumu çok elverişli yani kısacası gelenek görenek kültür çok önemli şeyler fakat japonya geleceği için modernleşmesi daha önceliklidir buran paşama selam gönderiyorum. Kolay gelsin paşam işin zor yorumları okudum herkes mantıklı konuşmuş 🙂

  43. Talha Öztürk 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizazyon çok önemli ama modern olmak için geleneklerini silmen şart değil Samuray gelenekleri ile Modernliği harmanlardım diye düşünüyorum.

  44. Barış 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Gelenekleri tercih ederdim. Bir nedeni yok tam olarak yenilikten biraz korktuğumdan ve çekindiğimden olabilir belki.

  45. monf3z 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu desteklerdim.Gelenekler bir millet için herşeydir ama modernize olmamış bir millet yok olmaya yada sürünmeye mahkumdur.

  46. hamidettin46 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Gelenekleri tercih ederdim çünkü bir toplum ahlakla şahlanır. Seppuku töreni ( harakiri’nin uygulandığı tören ) bunun güzel bir örneğidir. Ölüm korkusunu kendi eline almış bir ordu ne yapamaz ki!

  47. Tufan Çelikoğlu 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Ben modernizasyonu tercih ederdim çünkü emperyalistlerin gelişmiş tüfeklerine kılıçlarla karşılık verirsek hem savaşı kaybederiz hem de gereksiz yere binlerce koreli ölmüş olur.

  48. Yasin YILMAZ 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Bu soruyu cevaplarken aklıma “Son Samuray” filmi geldi. Geleneklere bağlı kalarak Samurayları ön plana çıkarırdım.

  49. Gürsu 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Tabi ki modernizasyon. Ancak geleneklerden tamamen kopmak yanlış bir tercih olurdu. Sonuçta istikbal göklerdedir!

    Sneijder was here..

  50. Furkan 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    gelenklere bağlı kalırdım nedeni ise yok japonlar hakkında pek bir bilgim yok

  51. KolpNesS 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    gelenekleri tercih ederdim samuray ı çünkü bence her zaman geleneklere bağlı kalmak önemlidir geçmişini bilmek önemlidir.
    ama zaten hem modern hemde gelenek japonyada çok iyi bir şekilde yürütülüyor

  52. Seymur 15 Aralık 2019
    Yanıtla

    Turkcem iyi olmadigina icin ingilisce yazicam.
    I would support modernization, If you want to dominate, you have to be one step forward than your foes and rivals.

  53. serdar 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Faydalı modernizasyon ile gelenegi birleştirirdim. Kökü mazide olan ati olabilmek gibi. Bitki ne köklerinden koparıldıgında ne de yenilenmesine engel olundugunda yaşayabiliyor.

  54. KolpNesS 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    gelenekleri tercih etmek bana göre herzaman daya iyidir çünkü geleneklerini ve geçmişini kaybetmeyen toplum kendini bulur ama zaten japonyada bunların ikisi çok uyumlu bir şekilde ilerlemekte

    • KolpNesS 16 Aralık 2019
      Yanıtla

      yanlılıla yazdım unuttumuşum yukarda var benim sorry paşam

  55. Ahmet 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Hem modernizasyon hem samuray geleneği çünkü bir halk geleneklerinden ödüm vermeden teknolojiyi takip ederse (örneğin OSMANLI İMP.) güçlenir hatta belki de bir süper güç halini alır

  56. WarriorPanda 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    kültürünü terk eden bir millet asimile olmaya mahkumdur, teknolojide geri kalan millet de ezilmeye mahkumdur. bunun pek çok örneği tarihte var. ikisini harmanlamak en mantıklısı olacaktır.

  57. Ertuğrul 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Tabi ki modernizasyon.Bir samuray in ustalaşması için yıllar gerekir ve kas gücü ister.Bir yayı iyi çekip atmak en az 1 yıl ister.ama normal bir tüfek bir ayda öğrenilir.

  58. aydin 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Bir ülke geleneksel savaş taktiklerini kullanıyorsa o taktikler tarih boyunca onlara başarı getirmiş ki geleneklerinden vazgeçmiyorlar.Teknolojiden geri kalmadığı sürece bir ülkenin en iyi taktiği en iyi olduğu alandır.Geleneksel diyorum.

  59. Enes 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Geleneklere bağlı kalırdım.gelenkeler doğru yolu bulmak için en iyi seçenektir.

  60. Burak 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu geleneklerden kopmadan, geçmişten gerekli dersleri alıp unutmadan yolumuza önce Ademe sonra âleme nizam düsturuyla devam edip , seçerdim.

  61. Tolga 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Dönemine göre düşünürsek kolay kolay modernizeleşmezdim. Japonlar geleneklerine bağlıdır. Kolay kolay yenilik kabul etmezler. Bu nedenle de samuraylar her ne kadar iyi savaşçılar olsa da doldurma tüfek döneminde çok geri kalmışlardır. Cevabım: dönemine göre düşündüğüm için Samuray geleneklerini devam ettirirdim.

  62. Emre Yücel 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Aslında realiteye bakarsam modernizasyon demem gerekir. Ama bu, kalbimizdeki samuray aşkı ve hayranlığını kesinlikle geçemez. Samuraylar saygıdeğer savaşçılardır. Samuraylar onurludur.

    Geleneklerden kopmadan onurumla ölmek söz konusuysa Cevabım : SAMURAY! Geleneklerini bozmadan, yaşatabilecek şekilde modernizasyonu desteklerdim.

  63. Zencefyl 16 Aralık 2019
    Yanıtla

    Samuraylar ve Geleneklerini tercih ederdim. Oyunda, bu şekilde direnmeyi çok isterdim.

  64. Yavuz Şentürk 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Aslında realiteye bakarsam modernizasyon demem gerekir. Ama bu, kalbimizdeki samuray aşkı ve hayranlığını kesinlikle geçemez. Samuraylar saygıdeğer savaşçılardır. Samuraylar onurludur.

  65. Cemal Martin 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu desteklerdim çünkü dünyanın sürekli kendini yenileyen ve değişen bir sistemi var ve bu sisteme ayak uyduramayanların malesefki bu dünyada yeri yok. Örnek vermek gerekirse Osmanlı dönemindeki teknolojik ve coğrafik vs gibi birçok şeye ayak uyduramadığı ve geri kaldığı için yıkılması kaçınılmaz oldu. Kral olarakta bunu yapar modernize olmaya önem gösterirdim. Samuraylığa kalacağım bağlılıpım ancak sahip oldukları ruh ve kendilerine has hukuklarıdır.

  66. QuartesLa 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Bence modernizasyon yapılmalı çünkü modernizasyon bir millet diğer milletlerden bir adam üstün olmuştur…

  67. QuartesLa 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    modernizasyon bir devlet diğer devletlerden bir adım daha öndedir…

  68. geraltofrivia04 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Modernizasyonu seçerdim ama gelenkleri de terketmezdim çünkü bir millet geleneklerini koruyamazsa asimile olur; modern olmazsa çağa ayak uyduramaz.

  69. Bhr 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Samuray gelenekleri

  70. İsmail Akeller 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Bence bir insanın en büyük erdemi onurlu olmasıdır tahmin ettiğiniz üzere samuray geleneklerini desteklerdim çünkü eşsiz bir kültürleri ve adeta huzura doğru bir iç yolculuk yaşatıyorlar keşke dış dünya ile daha geç etkileşime geçmeselerdi ve bu hayran kaldığım gelenekleri birazcık daha devam etseydi.

  71. İsmail Akeller 17 Aralık 2019
    Yanıtla

    Japon kültürüne ve onurlu yaşamlarına hayran olduğum için samuray gelenekleri desteklerdim mümkün olduğu kadar dış dünya ile iletişime geç girerdim.

Yorum Bırak